מרכז מידע וכלים לבניית שגרת חיים בתקופת מלחמה

תזונה בריאה בשגרת חירום

גם בזמנים קשים, חשוב לזכור שתזונה בריאה היא חשובה ותרמת לחיזוק החוסן הגופני והנפשי.

צרכים בסיסיים

הכי חשוב, עד כמה שניתן, שנדאג לצרכים הבסיסיים: שינה, מקלחת, תזונה. חשוב שנקפיד לאכול ולשתות כדי להתחזק. ממש חשוב שנקפיד על שתיית הרבה מים לאורך כל היום ועל אכילת ארוחות מגוונות ומסודרות.
כל פעילות גופנית יכולה לעזור. אפילו סיבוב הליכה של עשר דקות יעשה את העבודה. גם מדיטציה, נשימות, ויוגה יכולים לעזור להירגע.

שינויים בתיאבון

אנחנו יכולים להרגיש בימים כאלו חוסר תיאבון או תיאבון מוגבר, אצלנו ובעיקר אצל הילדים. חשוב שלא נחמיר עם עצמנו ונבין שהתחושות האלו הן נורמליות ואופייניות בתקופות של מתח וחרדה.

אם נרגיש שאנחנו לא יכולים לאכול בכלל או יכולים לאכול רק ארוחה אחת, חשוב שננסה לאכול דברים כמו מרק עשיר, שייק או דייסה שיכולים להתאים יותר. ננסה לאכול ביחד עם אחרים ולעיתים יותר קרובות (כל שעתיים), ארוחות קטנות.

חשוב שנעקוב אחרי התיאבון שלנו כדי שלא נישאר כך זמן רב.
אם נרגיש שאנחנו לא מצליחים להתמודד עם זה – ניעזר באנשי מקצוע.

חלקנו נעדיף אוכל עשיר בפחמימות ובסוכר, שגורם לשחרור דופמין המשפר את מצב הרוח לזמן מסוים ונותן תחושה של רגיעה. אבל הרגיעה הזו היא זמנית ואחריה הגוף דורש שוב סוכר. כדאי שנהיה מודעים למעגל הזה ונקשיב לאיתותים של הגוף כדי שנוכל להתמודד עם הצורך הזה. אם נאכל ארוחות מסודרות ומגוונות נוכל להתמודד טוב יותר.

תזונה בזמן מלחמה באתר אפשריבריא

אכילה בריאה כמחזקת נפש בקרב ילדים בזמן מלחמה באתר אפשריבריא 

המלצות תזונה לילדים ונוער

ייעוץ תזונתי

חשוב שנתייעץ אם אנחנו או המשפחה שלנו לא מצליחים להתמודד לבד. אם אנחנו לא מצליחים להשיג אוכל, אם המצב רפואי שלנו דורש אוכל מסוים שאין לנו איך להשיג ,אם יש שינוי דרמתי ברצון לאכול, חולשה קיצונית, סחרחורת, בחילות או הקאות, נפילה מסיבה לא ברורה ועוד.

ייעוץ תזונתי בקופות החולים

קופות החולים נותנות ייעוץ תזונתי אישי (בפגישה או מרחוק). אפשר להיכנס לאתר האינטרנט של הקופה או לאפליקציה, או להתקשר למוקדי הקופות לקבל פרטים ולקבוע תור:

ייעוץ בנושא מזון רפואי

בנושא מזון רפואי ייעודי למבוגרים, ילדים ותינוקות ניתן לפנות למוקדי הקופות ולפרטי הקשר הייעודיים לנושא:

ייעוץ תזונתי לתינוקות או פעוטות

משפחה הזקוקה לייעוץ תזונתי עבור תינוקות או פעוטות יכולה לפנות למוקד קול הבריאות – מוקד אחיות טיפת חלב ולהתייעץ עם תזונאית מומחית בגיל הרך

  • בטלפון 5400* או 08-6241010 - שלוחה 2 ואחריה שלוחה 9
  • בימי ראשון עד חמישי בין השעות 16:00 עד 21:00, ובימי שישי וערבי חג בין השעות 08:00 עד 13:00

מידע על מוקד טיפת חלב

הנקה

אם את אימא מניקה, חשוב שתשתדלי להמשיך ולהניק גם במצב חירום. הנקה היא כל כך חשובה לתינוק או לתינוקת שלך. היא מונעת מחלות ומפחיתה לחץ.
מידע נוסף על הנקה בשעת חירום
אם התינוק או התינוקת שלך אוכלים תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות), המשיכו להאכיל אותם כמו בשיגרה, לפי הגיל שלהם.

בנק חלב אם

בעקבות מצב החירום, בנק חלב האם הלאומי מאפשר קבלת חלב לתינוקות הזקוקים לכך.
לפרטים על בנק חלב אם

לחזור למעלה