מרכז מידע וכלים לבניית שגרת חיים בתקופת מלחמה

הגנה על ילדים ובני נוער ברשת

המרחב הווירטואלי והרשתות החברתיות הם חלק בלתי נפרד מחיינו ומחיי ילדינו. במיוחד בזמני חירום ומלחמה כמו עכשיו, הרשת מספקת לנו הפוגות והנאה אבל גם מציבה בפנינו אתגרים וסכנות. במיוחד בימים אלה, החשיפה לתכנים קשים עלולה להגביר חרדה ותחושות כמו פחד וחוסר בביטחון אישי. כהורים, מומלץ להיות מעורבים בהתנהלות של ילדיכם ברשת וללמד אותם על גלישה בטוחה.

ריכזנו עבורכם מספר טיפים להגנה על ילדים ובני נוער ברשת

  • פייק ניוז - מידע שקרי רב מופץ ברשתות בימים אלה, גם על ידי האויב. מומלץ לצרוך תכנים ממקורות רשמיים ואמינים, כמו משרדי ממשלה ופיקוד העורף.
  • התקפות סייבר - הקפידו לא לפתוח קישורים ממקורות שאתם לא מכירים והגדירו אימות דו-שלבי בכל האפליקציות שמאפשרות אימות דו-שלבי.
  • בעת שהייה במרחב המוגן - מומלץ לשוחח עם הילדים על התחושות, לשמור על קרבה פיזית וחיבוק, אם ניתן, ולקיים פעילויות שמפחיתות את רמות החרדה והבהלה. כדאי להימנע משיטוט ברשתות בזמן זה.
  • חשיפה לתכנים קשים - הרשת מלאה בסרטונים ותמונות קשות, שילדים צעירים ובני נוער לא אמורים להיחשף אליהם, והם אינם מותאמים לגילם. חשיפה לתכנים קשים כאלה עלולה להוביל לחרדה, טראומה, הפרעות שינה ואכילה, חוסר שקט ואפילו תופעות פיזיות כמו כאבי בטן והקאות – כי הילדים אינם מפותחים מספיק מבחינה רגשית ושכלית. למען ביטחונם וחוסנם של ילדיכם, שוחחו איתם והנחו אותם להימנע מצפייה בתכנים קשים. גם אם פתחו או הציצו, עדיף שיסגרו מהר, ימחקו ולא ישתפו הלאה. אל תכעסו עליהם, פשוט היו ערניים ובמידת הצורך התייעצו עם אנשי מקצוע.
    להזכירכם, גיל המינימום לשימוש ברשתות החברתיות הוא 13. קראו עוד: למה חשוב להקפיד על גיל המינימום לשימוש ברשתות החברתיות

אם אתם או ילדכם נחשפתם לסרטון, חשוב לדווח על כך באפליקציה ולמוקד 105.

מוקד 105 פועל 24/7 בתחום הגנה על ילדים ובני נוער ברשת. ניתן לפנות למוקד בטלפון או באמצעות טופס מקוון בעברית, ערבית ואנגלית.

למידע על סימני מצוקה שיכולים להעיד על פגיעה ברשת

למידע נוסף על הגנת ילדים ובני נוער ברשת, באתר המטה הלאומי להגנה על ילדים

רשת ביטחון: מה לאפשר וממה כדאי להיזהר ברשתות החברתיות באתר אפשריבריא

 

לחזור למעלה